1400 bilder senare

Vasa Rockfestival ’11 levererade helt bra underhållning igår. Jag och Dorvelina har biljetter till dagens show också och ska väl orka ta oss dit i något skede. Men gårdagen känns ännu i kroppen.

Då vi kom till festivalområdet för att se på Paleface och Fork var marken så dammig att vi snöt svart en kort stund senare. Skorna såg också ut därefter. Som tur kom det några små skurar som fick bukt på dammet.

Fork var som vanligt väldigt underhållande, även om deras egna show Pink Noise var bättre. Paleface överraskade också väldigt positivt, fastän det stod kanske 30 pinnar framför scenen och misslyckades med att sjunga med i låtarna.

Då Bo Kaspers Orkester började spelade hade regnet sakta men säkert börjat sippra ner från himlen. Lyckligtvis fanns det engångsregnrockar till salu för 1 eurodaler men vissa hade envisats med att släpa med sig paraplyer till festivalen, även om det stod vid porten att sådana föremål inte fick tas med på området. Att det ska vara så svårt att förstå för en festivalpublik att man INTE ska ha med sig paraply? Det hjälper heller inte att sticka paraplyet lite högre upp i luften så att de bakom dig ska se. Det skymmer bara för nästa person bak i ledet. Dessutom var det nära att ett öga skulle ha punkterats av en dansande Mary Poppins i publiken. Före The Ark skulle börja spela lyckades jag samla ihop ett gäng bittra åskådare (inget binder människor samman bättre än delad motgång) och tillsammans ropade vi “Ner med paraplyerna” åt de som stod framför. Efter andra eller tredje försöket hade två satt ner sina, men flera stycken ignorerade oss. Dom jäklarna. Nackskott borde införas.

Bo Kaspers var lite ojämna och slarviga igår. Jag har sett dem två gånger tidigare och detta var nog den sämsta spelningen hittills. Inte en dålig spelning, men jag hade väntat mig lite bättre. Lyckligtvis var The Ark just så bra jag hade hoppats på.

Själv njöt jag under en grön engångsregnrock med kameran inlindad i en annan. Jag lyckades ta ca 1400 foton under festivalens lopp och sitter nu och kasserar alla de misslyckade bilderna. “SARJA” hördes flera gånger än “LAUKAUS” då jag tryckte ner avtryckaren. Större chans till lyckade bilder men ett hiskeligt efterarbete med sorteringen!

In: Blog Tags: , ,

Comments

  1. glöm ej bort att vi i våra demonstrationer över paraplyandet fick en snygg språköverksridning. Kanske det vore något för SFP att tänka på inför nästa val?